Kawy palone

Kawy palone to grupa produktów, której od lat poświęcamy najwięcej uwagi. Potencjał, jaki tkwi w możliwości poznawania ogromnego bogactwa gatunków kawy, rozwijania pasji tworzenia autorskich kompozycji, wymiany doświadczeń w środowisku producentów, dystrybutorów i pasjonatów oraz dzielenia się tym z naszymi klientami i konsumentami kawy nieustannie pobudza nas i inspiruje w naszej pracy.

W oparciu o własne doświadczenie, ale również naszych przyjaciół z branży, m.in. z Włoch, stworzyliśmy linię asortymentową obejmującą zestaw mieszanek typu espresso do stosowania przez baristów na profesjonalnych ekspresach kolbowych. Naszą specjalnością są mieszanki autorskie o zastrzeżonych recepturach przygotowywane indywidualnie dla danego lokalu lub sieci.

Wszędzie tam, gdzie stosuje się ekspresy automatyczne (małe bary, niewielkie restauracje, biura) proponujemy kawę dostosowaną do parametrów tych urządzeń.

Mamy także propozycję dla operatorów maszyn vendingowych. Nasza kawa dla vendingu uwzględnia zarówno specyfikę techniczną tych urządzeń jak i potrzebę komponowania kawy z innymi składnikami takimi jak zabielacze czy spieniacze.

Ofertę kaw palonych uzupełniają mieszanki do serwowania tam, gdzie jest potrzeba wydania dużej ilości kawy w krótkim czasie (śniadania w restauracjach hotelowych, konferencje i sympozja, masowy catering itp.).

Mimo obecnego w naszym laboratorium bogatego zbioru receptur mieszanek nieustannie tworzymy dalsze kompozycje, dzięki czemu nasi klienci zawsze mogą liczyć na naszą innowacyjność i umiejętność dostosowania produktów do wielu różnorakich potrzeb – od przygotowania mieszanek dla masowego klienta do zaspokojenia najbardziej wysublimowanych kawowych gustów.

Jeśli chciałbyś zostać naszym klientem i poznać szczegóły naszej oferty – skontaktuj się z działem handlowym.